Felsted Kog Havn ligger i et naturskønt område i Nissum Fjord.
Jollehavnen ligger i forbindelse med resterne fra forsøg på inddæmning af Felsted Kog. Der er et fugleskjul ved havnen hvorfra man kan betragte fuglene ved havnen.
Kilde: www.havneguide.dk
Som den første og østligste del af Nissum Fjord møder Storå det, som hedder Felsted Kog. Denne del af fjorden har i en kort periode i 1870’erne været tørlagt, og området kaldes derfor stadig, måske lidt misvisende, for en kog. Rundt om hele kogen ligger udstrakte rørskove og sumpede enge.
Kogen kan opleves ved flere små naturhavne, f.eks. ved Kytterup, Kloster Havn og på Felsted Odde. Og der er sat fugletårne op både lige nord for havnen på Felsted Odde og på den modsatte, nordøstlige side af kogen ud for Gørding (se kort).
På Felsted Odde ser man lige over på nogle små holme, som er resterne af det afvandingsdige, som tørlagde kogen kortvarigt i forrige århundrede. Det var herude stormvejr brød igennem diget flere steder og dermed forpurrede alle afvandingsplanerne.
Fra det andet fugletårn ud for Gørding kan man få en klar fornemmelse af, hvor udstrakte rørsumpe der ligger i kogen. Storås vand blev under tørlægningsårene ført videre ud i Nissum Fjord på denne side af kogen, og overfor ligger diget og rørsumpene med damme, små kanaler og græsningsfenner.
Er man rask til fods, kan man også planlægge en længere gå tur rundt om de sydlige sider af Felsted Kog. Der er her adgang til at gå på diget året rundt, og strækningen er en del af et større stisystem rundt om fjorden.
Læs mere om blandt andet vandreture ved Nissum Fjord på nissumfjord.dk
Felsted Kog blev på grund af sit rige fugleliv udlagt som vildtreservat allerede i 1936. Det betyder blandt andet, at der ikke er jagt inde i kogen, og at der ikke er tilladt færdsel på nogen af landområderne, på øerne eller i nogen af rørskovene og rørsumpene ude i kogen.
Kilde: wwwnaurstyrelsen.dk