Kort tid efter vores sølvbryllup i juli 2016 flyttede 4 af Det Grønne Folk ind i vores have, og der er herefter kommet yderligere beboere i haven.

Det Grønne Folk kommer fra Middelfart, hvor Freddy Sejer med stor fantasi former mange forskellige typer af Det Grønne Folk, og placerer dem i sin skønne have, som er et besøg værd – se nærmere på www.freddysejer.dk

Vi har selv lavet en historie om Det Grønne Folk i vores have, som vi ser og oplever dem.

B & B er pensionister og elsker at være ude i deres have, og ved skov & strand. De har de seneste år dyrket deres fælles hobby med fotos af dyr i naturen samt af byer & landskaber i DK og udlandet.

Ann-Mai – er naturvejleder og er opvokset i en skovløberbolig i Klosterheden.

Michael - er biolog og har en PhD med emnet ”Spurvefugle i danske haver”

Kaj Holger - er udlært i Dagli’Brugsen i Fjaltring, og er nu førstemand i SuperBrugsen i Vorbasse. I fritiden træner han bjergbestigning i Dollerup Bakker.

Fiskerpigen Sidsel Marie - er født på en ejendom med ca. 5 tønder land ved Ringkjøbing Fjord, hvor hendes far var fjordfisker, og drev derudover lidt landbrug med får og et par grise. Sidsel Marie har overtaget ejendommen efter sine forældre, og driver den videre med får og økologiske grøntsager. Derudover har hun ombygget noget af ejendommen til B & B med 4 store værelser med fælles the-køkken og en fælles stue med TV samt en lille gårdbutik, hvor hun primært sælger egne produkter.

Ingeborg – hendes slægt var kulsviere i Gribskov i Nordsjælland. Hun blev gift med en landmand - Erik, og sammen drev de et mindre landbrug på Karlebo Overdrev. Erik dør som 52 -årig, hvorefter Ingeborg sælger gården og flytter i hus med 2 børn under konfirmationsalderen.

Henny - er vores nye haveassistent. Hun kommer fra Fyn, hvor hendes familie har et stort gartneri med bl.a. store drivhuse.

Vera - er vores nyeste haveassistent. Hun kommer fra Fyn, hvor hendes familie har et stort gartneri med bl.a. store drivhuse.

Veras lillesøster er Henny, som blev en del af Det Grønne Folk i 2019. 

I 1892 var Horsens ramme for den sidste halshugning i Danmark og dermed den sidste henrettelse for forbrydelser begået i fredstid. Det var Jens Nielsen, der efter en kort mistrøstig tilværelse måtte lade livet i gården i Statsfængslet. Jens Nielsen nærede et voldsomt had til myndighederne, og hans eneste ønske var at dø ved dødsstraf. I fængslet i Horsens overfaldt han i tre tilfælde fængselsbetjente for at blive straffet. De to første gange blev han dødsdømt, men straffen blev ændret til livstidsstraf. Tredje gang lykkedes hans forehavende, og 8. november 1892 kunne Danmarks sidste aktive bøddel Theodor Seistrup, hæve den tunge skarpretter-økse over hans hals.

Billeder fra vores besøg i Freddy Sejers have i Middelfart.